Τρίκαλα Άγιοι Απόστολοι Καρυές Λογγάκι Περδικορράχη Ριζαρειό Σωτήρα Φλαμούλι Ελάτη Άγιος Γεώργιος Βλατανέοι Βλάχα Λιπιότα Ξυλοχώρι Άγιος Νικόλαος Αθαμανία Βροντερό Γαρδίκι Παλαιοχώρι Δέση Βακάρι Φορτώσι Δροσοχώρι Καλόγηροι Νεραϊδοχώρι Περτούλι Πύρρα Βασιλική Άγιοι Θεόδωροι Θεόπετρα Περιστέρα Λυγαριά Γόμφοι Δροσερόν Μουριά Παλαιομονάστηρο Πηγή Μεγαλοχώρι Λόγγος Πατουλιά Χρυσαυγή Καλαμπάκα Αγία Παρασκευή Βιτουμάς Αύρα Νέα Ζωή Βλαχάβα Διάβα Κορομηλιά Καστράκι Κρύα Βρύση Τριφύλλια Μεγάλη Κερασέα Μουργκάνη Ορθοβούνι Σαρακήνα Βαλτινό Δενδροχώρι Εξάλοφος Ματσουκιώτικα Κάτω Ελάτη Αμμουδιά Μέλιγος Μεσιακά Φωτάδα Καστανιά Μηλότοπος Αμάραντο Ελάφι Αμπελοχώρι Καλομοίρα Ματονέρι Κλεινό Αμπέλια Μπάσια Χρύσινο Αηδόνα Γλυκομηλιά Καλογριανή Παλαιοχώρι Χρυσομηλιά Πρίνος Ανταλλάξιμα Γενέσι Γοργογύρι Δίλοφο Ξυλοπάροικο Κόρη Πρόδρομος Παναγία Κουτσούφλιανη Κορυδαλλός Μαλακάσι Πεύκη Τρυγώνα Ανάληψη Μεγάλα Καλύβια Αγία Κυριακή Γλίνος Οιχαλία Γεωργανάδες Κλοκοτός Κρήνη Πετρωτό Παλαιόπυργος Κοκκόνα Αγρελιά Αρδάνι Ζηλευτή Κουμαριά Κρηνίτσα Λιόπρασο Λαγκαδιά Ρίζωμα Ελληνόκαστρο Πλάτανος Ράξα Χαϊδεμένη Σπαθάδες Άγιος Νικόλαος Ταξιάρχες Νομή Πετρόπορος Σερβωτά Φανερωμένη Φήκη Δροσοπηγή Ελευθεροχώρι Παραπόταμος Βαλαμάνδρι Λιλή Πιάλεια Φιλύρα Πύλη Άγιος Βησσαρίων Άγιος Προκόπιος Κοτρώνιον Λογγιές Κάτω Παλαιοκαρυά Άνω Παλαιοκαρυά Μέση Παλαιοκαρυά Πετροχώρι Ροποτό Άγιος Δημήτριος Άγιος Ιωάννης Λογγιές Παναγία Πολυθέα Τσεκούρα Στουρναραίικα Άγιος Κωνσταντίνος Ισιώματα Καλλιθέα Καρυές Καστανιά Παλαιοχώρι Ψάρρο Βαθύρρευμα Βαλκάνο Ζωγραφαίικα Παναγιωταίικα Λιβαδοχώρι Μεσοχώρα Εξοχή Σπίτια Μοσχόφυτο Λεπτοκαρυά Ορεινή Πλατανάκια [ 47 ] Νέα Πεύκη Παράμερο Πολυνέρι Παναγία Κονισκός Καλοχώρι Γερακάρι Καλλιθέα Λογγά Μαυρέλι Αχελινάδα Φλαμπουρέσι Αγία Τριάδα Φωτεινό Κεφαλόβρυσο Διαλεκτό Διπόταμος Ρόγκια Μέγα Κεφαλόβρυσο Μεγάρχη Καλονέρι Ουρανός Φαρκαδών Αχλαδοχώρι Γριζάνο Διάσελλο Ζάρκος Κεραμίδι Παναγίτσα Πηνειάς Ασπροκκλησιά Κερασούλα Ψήλωμα Αγιόφυλλο Αγναντιά Σταγιάδες Αχλαδέα Θεοτόκος Γάβρος Άγιος Δημήτριος Κακοπλεύρι Ξηρόκαμπος Οξύνεια Μύκανη Σκεπάρι Καλλιρρόη Αγία Παρασκευή Ανθούσαν Κατάφυτo Μηλιά Κρανιά Δολιανά Κονάκια Πολυθέα Στεφάνι Χαλίκι Μυρόφυλλο Άγιος Γεώργιος Γκολφάρι Γλίστρα Καραβδαίικα Μπουρνιάς Πύργος Φτέρη Νεράιδα Λαφίνα Αρματολικό Γούρνες Γράβος Λεφαίικα Σκλήθρα Παχτούρι Αετός Κορυφή

Αθλητισμός

Σπουδαία είναι η αθλητική παράδοση που έχει ο Νομός Τρικάλων.Με πρώτη την ομάδα όλων των Τρικαλινών,τον Α.Ο.Τ,μεγάλα ονόματα του κλασσικού αθλητισμού και μη,διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων κλπ
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είναι:
- Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.Έχει φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα,όπως το super grand prix Τσικλητήρεια το 2003,πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου,αγώνες Σούπερ Λιγκ κλπ.Είναι έδρα του Α.Ο.Τ
- Κλειστό δημοτικό γυμναστήριο.Φιλοξενεί αγώνες όλων των αθλημάτων,καθώς και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων.
- Ο.Α.Κ .Περιλαμβάνει κλειστό και ανοικτό κολυμβητήριο,καθώς και κλειστό στάδιο καλαθοσφαίρισης,όπως επίσης και προπονητικά κέντρα.Έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
- Αθλητικό Κέντρο Πάρκου Αγ. Γεωργίου.Κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι αντισφαίρισης,κολύμβησης και ανωμάλου δρόμου προσελκύουν καθημερινά πλήθος πολιτών.
- Ποδηλατοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων.Κατασκευάστηκε κοντά στο χώρο του Τ.Ε.Φ.Α.Α. το 2004.

Οι ομάδες της πόλης μας
Ποδόσφαιρο: Α.Ο. Τρίκαλα,Αχιλλέας Μπάρας,Άρης Αγίας Μονής
Μπάσκετ: Α.Σ. Τρίκαλα 2000,Αίολος, Κρόνος
Βόλεϋ: Α.Σ. Ασκληπιός
Κολύμβηση: Α.Κ.Ο. Τρικάλων,Νηρέας,Α.Σ.Ε. Τρικάλων,Κ.Σ. Ποσειδώνας, Α.Ε. Τρικάλων
Χάντμπολ: Α.Ε. Τρικάλων
Ποδηλασία: Π.Α.Σ. Τρίκκη, Π.Α.Σ.Τ.Ρ. Ασκληπιός, Ιπποκλής, Π.Ο. Τρικάλων
Στίβος: Γυμναστικός Σύλλογος Τρικάλων,Γ.Α.Σ. Ζεύς,Γ.Ε.Α. Τρικάλων
Πάλη: Σ.Β.Α. Τρικάλων,Τρίκκη
Ταεκβοντό :Α.Σ. Ταεκβοντό Ζεύς
Μπάσκετ με καρότσι: Αστέρας Τρικάλων

Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων
Το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων κτίστηκε το 1950 και βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης  και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επαρχιακά στάδια.Το στάδιο είναι έδρα του Α.Ο.Τ.Αποτελείται από δύο εξέδρες (στη νότια και βόρεια πλευρά) και ένα μόνο πέταλο στην ανατολική του πλευρά.Η νότια εξέδρα είναι σκεπαστή και είναι επενδεδυμένη με πλαστικά καθίσματα στα χρώματα της ομάδας
Στις εγκαταστάσεις του χώρου του σταδίου περιλαμβάνονται:
    * Στίβος, επιστρωμένος με ταρτάν 8 διαδρομών
    * Τέσσερα σκάμματα αλμάτων
    * Κλειστή αίθουσα στίβου 100 μέτρων με 5 διαδρομές και σκάμμα αλμάτων
    * Αίθουσα δύναμης
    * Αίθουσα ενόργανης γυμναστικής
    * Βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου
    * Αποδυτήρια, κυλικείο, ιατρικός σταθμός
Η μεγαλύτερη προσέλευση θεατών που έχει καταγραφεί ήταν το 1972, όταν 18.231 θεατές παρακολούθησαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Α.Ο. Τρίκαλα.

Η ιστορία του Τρικαλινού Ποδοσφαίρου.


Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του Τρικαλινού ποδοσφαίρου μέχρι την στιγμή που δημιουργήθηκε ο Α.Ο. Τρίκαλα από το βιβλίο του Βασίλη Δ. Πελίγκου “Αθλητική ιστορία των Τρικάλων”.Η ίδρυση του «Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων» το 1896 καθώς και η οργάνωση των Πανελλήνιων Αγώνων Στίβου που έγιναν στην πόλη μας 7,8 και 9 Σεπτεμβρίου 1908 (όπου συμπεριλαμβάνονταν και αγώνες ποδοσφαίρου) κίνησε το ενδιαφέρον των Τρικαλινών για το άθλημα.
Το ποδόσφαιρο καθιερώθηκε στην Ελλάδα το 1899 έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., στη δύναμη του οποίου περιλαμβάνονταν πριν τη δημιουργία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.).
Στα Τρίκαλα οι πρώτες ενδιαφέρουσες κινήσεις και πρωτοβουλίες για το ποδόσφαιρο άρχισαν να γίνονται στη δεκαετία του 1920 -1930.
Η πρώτη ποδοσφαιρική συνάντηση δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Θάρρος» στις 30 Μαΐου του 1920 και αναφέρεται σε αγώνα μεταξύ μαθητικών ομάδων Τρικάλων και Καρδίτσας.
Το 1922-23 κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες ανεξάρτητες  συνοικιακές ομάδες στην πόλη των Τρικάλων με ονομασίες “Α.Σ. ΔΕΛΦΙΝΙ” και Α.Σ. ΦΟΙΒΟΣ”.
Πρωτοστάτης και στυλοβάτης αυτών των προσπαθειών ήταν ο Αλέκος Πιτυρίγκας ο οποίος μαζί με  μέλη και φίλους  του Μουσικογυμναστικού  συλλόγου Τρικάλων ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν την πρώτη επίσημη ποδοσφαιρική ομάδα στα Τρίκαλα.
Η Διαπλαση Νεων Τρικάλων το 1923
Έτσι λοιπόν, η πρώτη επίσημη ποδοσφαιρική ομάδα των Τρικάλων δημιουργήθηκε το 1923 και το όνομά της ήταν «Διάπλασις Νέων Τρικάλων» του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων.
Τον Ιούλιο του 1923 διοργανώθηκαν στα Τρίκαλα οι πρώτοι επίσημοι ποδοσφαιρικοί αγώνες με τη συμμετοχή Θεσσαλικών ομάδων.
Το 1926 η πρώτη ομάδα των Τρικάλων «Διάπλασις Νέων Τρικάλων» μετονομάστηκε σε «Π.Ο.Τ. ΑΧΙΛΛΕΥΣ».
Η περίοδος 1928 – 1938 θεωρείται ως μια περίοδος ανάπτυξης για το Τρικαλινό ποδόσφαιρο καθώς οι νέοι ομαδικά κατακλύζουν τότε τις αλάνες και τα υποτυπώδη γήπεδα.
Το 1929 ιδρύεται το σωματείο Καλαμπάκας με την επωνυμία «ΜΕΤΕΩΡΑ» όπου η πλούσια δραστηριότητά της συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Το 1931 ιδρύεται καινούργια ομάδα στην πόλη των Τρικάλων με τον τίτλο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Τρικάλων «ΠΑΝΑΘΑΜΑΝΙΚΟΣ» και αποτελείται κυρίως από ποδοσφαιριστές που κατάγονται από τα χωριά του Ασπροποτάμου.
Το 1932 ιδρύεται το τρίτο Τρικαλινό ποδοσφαιρικό σωματείο «ΑΡΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΟΝΗΣ» και αποτελείται από Βλάχους Σαμαριναίους, ποδοσφαιριστές, που κατοικούσαν στις συνοικίες Αγίας Μονής, Σαραγίων, και Σιδηροδρομικού Σταθμού.
 Λίγο αργότερα το 1935 στο Παλαιομονάστηρο ιδρύεται ο «Πιαλειακός Μπελετσίου»
Τα χρόνια περνούσαν και το ποδόσφαιρο γινόταν όλο και πιο ενδιαφέρον για τη νεολαία και τους Τρικαλινούς.
Το 1938 γίνονται διάφορες συγχωνεύσεις. Οι ομάδες Παναθαμανικός και Αχιλλεύς συγχωνεύονται και έτσι συγκροτείται η νέα ομάδα με την ονομασία «Ποδοσφαιρικός Όμιλος Τρικάλων». (Π.Ο.Τ.).
Στα μεταπελευθερωτικά χρόνια από τη διάλυση του Π.Ο.Τ. δημιουργείται η ομάδα της Ε.Π.Ο.Ν. με τον τίτλο «Εκπολιτιστική Ένωση Νεολαίας Τρικάλων».
Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων συγκροτεί δική του ποδοσφαιρική ομάδα αποτελούμενη από εργαζόμενους νέους με τον τίτλο «Εργατικός Αστέρας Τρικάλων».
Κατά την περίοδο του εμφυλίου 1945 – 1949 ανασυγκροτείται ο Π.Ο.Τ. ο οποίος απαρτίζεται εξολοκλήρου από ποδοσφαιριστές της Ε.Π.Ο.Ν.
Το 1947 παρουσιάζονται δύο ποδοσφαιρικά σωματεία με τα ονόματα «Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Τρικάλων» (Π.Α.Ο.Τ.), και Ποδοσφαιρικός Όμιλος Τρικάλων «ΗΡΑΚΛΗΣ».
Την περίοδο του 1947 αρχίζουν οι εργασίες κατσκευής του Στρατιωτικού Σταδίου «Διαγόρας» στη θέση όπου σήμερα είναι το Εθνικό Στάδιο Τρικάλων.
Το 1950 γίνεται η συγχώνευση των ομάδων ΠΑΟΤ και ΗΡΑΚΛΗΣ και δημιουργείται το νέο σωματείο με το όνομα Αθλητική Ένωση Τρικάλων (Α.Ε.Τ.).
Το 1951 ιδρύονται δυο νέα σωματεία των Τρικάλων, ο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και η «ΤΡΙΚΚΗ» ενώ ιδρύετε ένα ακόμη σωματείο στο νομό, ο «Ηρακλής Ζάρκου»
Η δεκαετία 1960 – 1970 χαρακτηρίζεται ως η δεκαετία ακμής για το Τρικαλινό ποδόσφαιρο καθώς οι επιτυχίες είναι ιστορικές. Είναι η δεκαετία της Πανελλήνιας προβολής του Τρικαλινού αθλητισμού.
Στις 9-7-1961 γίνεται σύσκεψη με εκπροσώπους των ομάδων της ΑΕΤ και του Αχιλλέα με θέμα τη συγχώνευση και την δημιουργία μιας νέας ομάδας με όνομα “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ”.
Στις 12-7-1961 τα μέλη του Αχιλλέα λένε ναι στην συγχώνευση αλλά με όνομα “ΑΕΤ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ”  αλλά οι της ΑΕΤ αρνούνται αφού είχε συμφωνηθεί το όνομα Ασκληπιός.
Η απώλεια ανόδου στην Α΄ Εθνική το 1962-63 της ΑΕΤ και του ΑΧΙΛΛΕΑ οδήγησε τους αρμόδιους στη σκέψη της συνένωσης.
Το 1963 γίνεται συγχώνευση των δύο σωματείων της ΑΕΤ και του ΑΧΙΛΛΕΑ και συγκροτούνται δύο ομάδες με τα ονόματα Α. Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ και Α. Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με πρωτοβουλία των δύο αρχηγών,του Χρ. Πουλιάνα του Αχιλλέα και του Ι. Κλαπανάρα της Α.Ε.Τ συγκεντρώθηκαν στο στέκι τους την «Κομπαρσίτα» όπου αποφάσισαν αμετάκλητα ότι μόνο αν υπάρξει συγχώνευση θα ξανασυμμετάσχουν στις ομάδες τους.
Στις 3 Ιουλίου 1963 τι Δ.Σ. της Α.Ε.Τ σε συνεδρίαση του αποφασίζει ότι δέχεται την συγχώνευση και μάλιστα με τους όρους που έθεσε ο Αχιλλέςς,ενώ την επόμενη μέρα (4 Ιουλίου 1963) η διοίκηση του Αχιλλέα εκδίδει ανάλογη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αποδέχεται και αυτός την συγχώνευση.
Ο δρόμος είχε ανοίξει.Στις 10 Ιουλίου 1963,ημερομηνία σταθμός για το Τρικαλινό ποδόσφαιρο,πραγματοποιούνται παράλληλες γενικές συνελεύσεις των Δ.Σ του Αχιλλέα και της Α.Ε.Τ. στις οποίες αποφασίζονται:
- Στην συνέλευση του Αχιλλέα :Η αλλαγή του ονόματος σε «Αθλητικός Όμιλος Τρίκαλα»,με χρώματα ερυθρό και κυανούν και στη σφραγίδα του νέου σωματίου να περιλαμβάνονται δύο κρίκοι ενωμένοι.
- Στη συνέλευση της Α.Ε.Τ.:Η αλλαγή του ονόματος σε «Αθλητικός Όμιλος Δήμητρα Τρικάλων», με χρώμα το πράσινο και έμβλημα ένα στάχυ.
Ο Αχιλλέας είχε ως βασικό χρώμα το μπλε ενώ θεωρούνταν ότι αντιπροσώπευε την άρχουσα τάξη της πόλης.Η Α.Ε. Τρικάλων είχε ως βασικό χρώμα το κόκκινο.Είχε ιδρυθεί το 1947,είχε κι αυτή συγχωνευτεί με άλλα σωματεία στο παρελθόν και θεωρούνταν ότι εκπροσωπούσε τις λαϊκές τάξεις.Από το χρώμα των δύο ομάδων προήλθε η νέα φανέλα της ομάδας καθώς και το σήμα της.Δυο κύκλοι στα χρώματα των ομάδων ενωμένοι.Ενωμένοι όλοι για τον Α.Ο.Τ.!!!
Οι καλύτεροι παίκτες των δύο ομάδων θα πάνε στην υπερομάδα όπως την ονόμασαν Α.Ο. Τρίκαλα και η Δήμητρα θα αποτελείται από τους ταλαντούχους παίκτες.
Το κουβάρι της ιστορίας του ΑΟΤ,άρχισε να ξετυλίγεται.
Το 1963-64 ο ΑΟΤ παίρνει το πρωτάθλημα στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής και θα παίξει στην Α΄ Εθνική τις σεζόν 1964-65, 1965-66, 1966-67.Μεγάλοι παίκτες κάνουν την εμφάνιση τους και όλη η Ελλάδα μιλά για την ομάδα των Τρικάλων.Επανέρχεται στην Α΄ Εθνική το 1968-69 αλλά υποβιβάζεται.Τις σεζόν 1971-72 και 1972-73 ο ΑΟΤ είναι ξανά στην Α΄ Εθνική.Ιστορική είναι η περίοδος στην σύγχρονη εποχή την σαιζόν 1998-99 όπου ο ΑΟΤ καταφέρνει την άνοδο του στην Α΄ Εθνική (1999-2000)  μετά από 26 χρόνια.
Έτσι λοιπόν, η πιο λαμπρή ιστορία για το Τρικαλινό ποδόσφαιρο γράφεται το 1964 όπου ο Α.Ο. Τρικάλων εγκαινιάζει την ένταξή του στην Α΄ εθνική κατηγορία.


Η πορεία του Α.Ο.Τ στην Α' Εθνικη
Α΄ Εθνική 1964-1965*1

Α΄ Εθνική 1965-1966

Α΄ Εθνική 1966-1967*

Α΄ Εθνική 1968-1969*2

Α΄ Εθνική 1971-1972*3

Α΄ Εθνική 1972-1973

Α΄ Εθνική 1999-2000*4


Σημειωσεις:
1
2
3
4

Α.Ο. Δήμητρα-Απόλλων

Ο Α.Ο. Δήμητρα-Απόλλων συστάθηκε και ιδρύθηκε το 2006 μετά απο συγχώνευση των Σωματείων ΑΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και της νεοιδρυθείσας Ακαδημίας Απόλλων 2005.
Η ομάδα Α.Ο. Δήμητρα ιδρύθηκε το 1963 και συμμετείχε και στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας έχοντας αναδείξει μερικούς απο τους πιο αξιόλογους Τρικαλινούς ποδοσφαιριστές.







Άρης Αγίας Μονής
Ιδρύθηκε το 1931,κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα κι έφτασε να αγωνίζεται στην Δ΄Εθνική κατηγορία.




Α.Σ. Τρίκαλα 2000
Ο Αθλητικός Σύλλογος Τρίκαλα 2000 είναι αθλητικός σύλλογος καλαθοσφαίρισης.Ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1999 μετά από συγχώνευση των τοπικών συλλόγων του Δαναού και του Σπόρτιγκ.
Έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων (2500 θέσεων),ενώ τα χρώματα της είναι το μπλε και το λευκό.







Στη έκδοση του βιβλίου του ΠΣΑΠ ( Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) με τίτλο «Οι κορυφαίοι των γηπέδων» (2010) στο οποίο περιλαμβάνονται οι 500 καλύτεροι Έλληνες και ξένοι ποδοσφαιριστές,περιλαμβάνονται και δύο Τρικαλινοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα του Α.Ο. Τρίκαλα.
Πρόκειται για τον Σωτήρη Καλαντζή και τον Παύλο Μπεβενίου.

Σωτήρης Καλαντζής
Για τον  Σωτήρη Καλαντζή,το βιβλίο αναφέρει ότι ήταν ηγετική φυσιογνωμία για την ομάδα των Τρικάλων με την οποία αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία,αποτελώντας τον ποδοσφαιριστή ο οποίος κατεύθυνε με μαεστρία τους συμπαίκτες του.Ο Σωτήρης Καλαντζής έγινε το νεότερο σε ηλικία ιδρυτικό μέλος του Α.Ο. Τρίκαλα μετά την συγχώνευση του Αχιλλέα και της ΑΕΤ το 1963.
Γεννήθηκε το 1945 και σε ηλικία 13 ετών υπολογιζόταν ως βασικός παίκτης της ΑΕΤ.Ως επιτελικός μέσος , έδειχνε ιδιαίτερη ικανότητα στη δημιουργία παιχνιδιού,βασιζόταν στην καλή τεχνική κατάρτιση αλλά και στην άνεση με την οποία σκοράριζε.
Ήταν από τους πρώτους σκόρερ του ΑΟΤ.Έπαιξε σε έξι αγωνιστικές περιόδους στην Α΄ Εθνική με τον ΑΟΤ,ενώ στην ομάδα προσέφερε για 13 χρόνια.Ο Σωτήρης Καλαντζής θυμάται πάντα τα μπαράζ που είχαν δώσει την άνοδο στα Τρίκαλα για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία με αντιπάλους,την Παναχαϊκή,την Προοδευτική,τους Φίλιππους Καβάλας.Αίσθηση είχε προκαλέσει η παρουσία του στο μπαράζ απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου στη Λαμία, όπου είχε βάλει δύο γκολ στη νίκη των Τρικάλων με 3-2.
Το 1966 είχε υποχρεώσει τον Ολυμπιακό Πειραιώς σε ήττα αφού με δικό του γκολ τα Τρίκαλα είχαν νικήσει με 1-0.Βρέθηκε πολύ κοντά στο να μεταγραφεί στην ΑΕΚ,αλλά τελικά δεν έφυγε από τα Τρίκαλα αφού δεν ευνόησαν τότε οι συνθήκες να πάει στην Αθήνα.Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1976 αν και θα μπορούσε να συνεχίσει να παίζει και άλλα χρόνια ακόμη.Ένα αστείρευτο ταλέντο το οποίο οι Τρικαλινοί φίλαθλοι δεν πρόκειται να ξεχάσουν, αλλά και όλοι όσοι τον έβλεπαν να αγωνίζεται.

Παύλος Μπεβενίου
Για τον Παύλο Μπεβενίου,αναφέρεται ότι αν και βραχύσωμος ήταν πάντα απειλητικός και επικίνδυνος για τους αντιπάλους.Κέρδιζε πέναλτι με ευκολία ενώ πολλές φορές ήταν σκόρερ των Τρικάλων.Τον διέκρινε ευελιξία και τεχνική κατάρτιση.
Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1945 από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα.Το πατρικό του επίθετο ήταν Μπενενίου αλλά το άλλαξε σε Μπεβενίου.Στα 16 του χρόνια είχε την ευκαιρία να ενταχθεί στην δεύτερη ομάδα της Μίλαν ή στην Πάντοβα αλλά ο πατέρας του δεν τον άφησε καθώς δεν ήθελε να ασχοληθεί ο γιος του με το ποδόσφαιρο.Παρ΄ όλα αυτά ο Παύλος Μπεβενίου έγινε παίκτης της Δήμητρας Τρικάλων και το 1965 φόρεσε τη φανέλα του Α.Ο. Τρίκαλα.
Έπαιζε ακραίος επιθετικός και από δεξιά και από αριστερά.Ο πατέρας του πήγε μόνο μια φορά να τον δει αγωνιζόμενο στο γήπεδο.Το 1968 έπαιξε στην Α΄ Εθνική και το 1970 είχε την καλύτερη χρονιά του καθώς σημείωσε 19 γκολ.Ένα από αυτά το έβαλε κατά της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στο 87΄ και τα Τρίκαλα νίκησαν με 2-1.
Εκείνη την Κυριακή στο ΠΡΟ-ΠΟ δεν βρέθηκε 13αρης με τη νίκη αυτή του ΑΟΤ.Τον ζήτησε η ΑΕΚ κατόπιν μαζί με τον Καλαντζή αλλά χάλασε την τελευταία στιγμή αυτή η διπλή μετακίνηση.Το 1975 έφυγε από την ομάδα.Επέστρεψε στη Δήμητρα βγήκε πρώτος σκόρερ στην Β΄ Εθνική και το 1977 βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ΑΟΤ.Στον  αγώνα του πρώτου γύρου αγωνίστηκε αλλά   στον αγώνα του δευτέρου γύρου δεν θέλησε να παίξει για συναισθηματικούς λόγους.